بسیاری از افراد زمانی که با برنج طارم و برنج هاشمی مواجه می شوند، دچار سردرگمی می گردند. آن ها نمی دانند که برنج طارم و برنج هاشمی چه تفاوت هایی باهم دارند و کدام یک گزینه بهتری برای خرید و استفاده می باشند. در این مقاله قصد داریم به مقایسه بین برنج طارم و هاشمی بپردازیم. همانطور که می دانید هر دو برنج طارم و هاشمی از نظر کیفیت در حد بالایی قرار دارند و همین مسئله مقایسه بین برنج طارم و هاشمی را سخت و مشکل می کند. اما برنج طارم بهتر است یا هاشمی؟
مقایسه بین برنج طارم و هاشمی
زمانی که می خواهند از بهترین برنج های ایرانی نام برند، برنج هاشمی را نیز در این لیست قرار می دهند. به طور کلی برنج علی کاظمی، برنج هاشمی و برنج صدری از کیفیت و محبوبیت قابل توجهی در میان ایرانیان برخوردار هستند اما برنج صدری دم سیاه به عنوان مرغوب ترین برنج ایرانی شناخته می شود. بعد از برنج صدری نیز از برنج هاشمی به عنوان برنج رده دوم در میان انواع برنج ایرانی یاد می شود.
نکات مهم در مقایسه بین برنج طارم و هاشمی
برنج هاشمی از سال ۱۳۶۴ در روستای چاپارخانه بخش خمام توسط فردی به نام یوسف هاشمی کشت شد. اکنون این برنج در بیشتر مناطق گیلان توسط بیشتر کشاورزان گیلانی به زیر کشت می رود. در استان مازندران نیز در میان برنج های پرمحصول برنج شیرودی بیشترین میزان زیر کشت را به خود اختصاص میدهد.
مقایسه بین برنج طارم و هاشمی از نظر کیفی
برنج طارم یکی دیگر از انواع برنج ایرانی بوده که نام آن برگرفته از نام روستایی در استان زنجان است. اگر به ظاهر برنج طارم دقت کرده باشید، متوجه میشوید این برنج ها دارای رنگ سفید متمایل به کرم و به شکل کشیده می باشند. همچنین از ظاهر فوقالعادهای برخوردار بوده و بعد از پخت بسیار قد می کشد. برنج طارم از نظر کیفی در وضعیت مناسبی قرار دارد اما از نظر کمی نسبتاً ضعیف است. در واقع برنج طارم زمانی که به زیر کشت می رود، نسبت به دیگر گونه های برنج میزان محصول کمتری می دهد. این محصول از کیفیت بالایی برخوردار بوده و این موضوع باعث شده کشاورزان تمایلی به کاشت برنج طارم نداشته باشند. چون با کاشت این نوع برنج متحمل خسران و زیان می گردند.
نمونه ای دیگر از برنج های بسیار معروف در میان ایرانیان، برنج طارم هاشمی است. این برنج در استان مازندران به زیر کشت می رود و نسبت به برنج هاشمی و برنج طارم از قد کوتاهتری برخوردار است. همچنین از نظر عطر و بو و پخت نیز در رده پایین تری نسبت به برنج هاشمی قرار دارد. به همین دلیل برنج طارم هاشمی با قیمت کمتری نسبت به برنج هاشمی عرضه می گردد.
با مقایسه بین برنج طارم و هاشمی متوجه شدید که کیفیت برنج هاشمی از برنج طارم بیشتر است. همچنین در مقایسه بین برنج طارم و هاشمی باید با دیگر خصوصیات برنج هاشمی نیز آشنا شوید.
به طور کلی انواع برنج به دو گروه سرد و گرم دسته بندی می شود. این برنج ها هر دو در یک زمان به زیر کشت می روند اما برداشت متفاوتی دارند. برنج سرد حدود دو هفته بعد از برنج های گرم برداشت می شود. برنج های سرد و گرم از نظر شکل ظاهری نیز باهم تفاوت دارند. برنج های گرم نسبت به برنج های سرد، کمی کوتاه تر و فربه به نظر می رسند.
البته برنج سرد و گرم از نظر وضعیت قیمت تفاوتی باهم ندارند و با قیمت یکسانی عرضه می شوند. به طور کلی دانه های برنج هاشمی دارای رنگ استخوانی می باشند و به حالت روغنی دیده میشوند. هاشمی خوشمزه و خوش پخت بوده و با عطر دلنشینی نیز تولید می گردد. در واقع این نوع ویژگی ها در مقایسه بین برنج طارم و هاشمی اهمیت زیادی دارد.
مقایسه بین برنج طارم و هاشمی از نظر سلامت و کیفیت
برنج هاشمی به عنوان یکی از مرغوبترین و با کیفیت ترین برنج های ایرانی معرفی می گردد. برنج هاشمی ساقه های نازکی داشته و به همین علت در برابر کرم ساقه خوار و آفت های مختلف مقاومت قابل توجهی ارائه می کند و همین مسئله باعث میشود که برنج هاشمی کمتر در معرض سم پاشی قرار بگیرد. از این رو برنج هاشمی را به عنوان یک برنج سالم و ارگانیک میشناسند. این ویژگی نیز در مقایسه بین برنج طارم و هاشمی اهمیت زیادی دارد.
انواع برنج هاشمی
- برنج هاشمی علاوه بر برنج طارم هاشمی و صدری هاشمی به سه گروه کلی تقسیم می شود.
- برنج عطری هاشمی که به شکل کلی پوست گیری شده و در واقع نمای سفید آن کاملا مشخص است.
- برنج قهوه ای هاشمی که وضعیت برنج هاشمی را قبل از پوست گیری نشان می دهد. این برنج تحت فرایند حرارتی قرار می گیرد.
آن گاه مواد مغذی که در پوسته برنج هاشمی قرار دارند، از پوست به مغز منتقل شده و برنج به رنگ قهوه ای در می آید.
برنج دودی هاشمی نیز به روش دودی کردن تولید و آماده سازی می شود و به عنوان برنج دودی هاشمی معرفی می گردد. بهترین منطقه برای خوردن برنج هاشمی، استان گیلان در نواحی مرداب انزلی است. این منطقه از آب و هوای مناسب و خاک حاصلخیز برای کشت برنج هاشمی برخوردار است.
مقایسه بین برنج طارم و هاشمی در 3 ویژگی اصلی
مقایسه بین برنج طارم و هاشمی از نظر شکل ظاهری : به طور کلی برنج طارم از برنج هاشمی استخوانی تر است و به همین خاطر به راحتی طبخ می گردد. برنج طارم را چلویی تر از برنج هاشمی می شناسند. چون طارم دارای ظاهر استخوانی و برای پخت در مهمانی ها گزینه مناسب تری نسبت به برنج هاشمی است. چون این برنج به شکل دانه دانه در می آید.
همین مسئله باعث شده که برنج هاشمی فربه تر از برنج طارم به نظر برسد و طعم بهتری نسبت به آن داشته باشد.
مقایسه بین برنج طارم و هاشمی از نظر عطر : برنج طارم و هاشمی از نظر عطر در وضعیت یکسانی قرار دارند و هر دو دارای عطر بی نظیری هستند.
مقایسه بین برنج طارم و هاشمی از نظر منطقه کشت : برنج طارم در استان مازندران و برنج هاشمی در استان گیلان به زیر کشت می رود. البته در حال حاضر هم استان مازندران برنج هاشمی کشت می کند و هم استان گیلان برنج طارم به زیر کشت می برد اما با توجه به آب و هوای مناسب و خاک حاصلخیز در استان گیلان برنج هاشمی در این منطقه کیفیت بهتری دارد و با توجه به آب و هوای استان مازندران نیز طارم در این منطقه نتیجه مطلوبی دارد.